top of page

HÍREK

Néhány visszajelzés az online tanácsadás tapasztalatairól

(ide link a visszajelzésekhez)

Jelentkezés: kérem, írjon levelet a dr.ritter.andrea@gmail.com email címre. 1-2 napon belül válaszolok, és elküldöm a tanácsadással kapcsolatos információkat.

Szakterületeim: A generációk közötti családi, egyéni örökítések, ismétlődések pszichoanalitikus megközelítésben, rendszerszemlélettel.

Az emigráció okozta pszichés problémák kezelése.

LMBTQ kérdések affirmatív megközelítésben.

Főbb Képesítéseim:

  • Pszichológus diploma száma: 1532/1987

  • Klinikai szakpszichológusi engedélyszám: 615

  • PhD fokozat diploma száma: 0064/2007.

  • Nemzetközi Europsy diploma száma: 0015

  • Mediátori képesítés, igazolvány szám:  002298/1

  • Vezetői coaching pszichológusi képesítés: MCPE-HACLC068.

 

Pszichológiai tanácsadás skype-on dr. Ritter Andreával

skype_ritter.jpg

Ma a világ minden sarkában élnek magyarok. Sokan mennek el a Magyarországból napjainkban is, és keresnek új életteret maguknak. Van, akit a szükség, van, akit a kalandvágy hajt, és indul útnak. Mikor valaki erre vállalkozik, a legtöbb esetben nem számol ennek lelki terheivel. Nem jut eszébe, mennyire fog hiányozni a család, rászakad-e a magány, milyen feladatok elé állítja az új kultúrába való beilleszkedés, milyen lesz a párkeresés, a családalapítás. Aki elmegy, sok ilyen kérdéssel találkozhat, ami pszichés megterheléssel járhat. A nyelvi gátak mellett az eltérő kulturális tapasztalatok is megakadályozzák az illetőt abban, hogy megfelelő szakembert keressen magának. A skype egy nagyon jó áthidaló megoldás, aminek segítségével anyanyelvén, magyarul kaphat valaki szakszerű támogatást lelki gondjaira. A tapasztalatok nagyon jók ezzel a fajta tanácsadással kapcsolatban. Gyors, költséghatékony és hatásos módszer arra, hogy könnyebb legyen valakinek megoldania pszichés kérdéseit. Egy speciális, az emigráció okozta tipikus lelki terheket figyelembe velő néhány alkalmas tanácsadást dolgoztam ki, amely önismereti és coaching elemeket egyaránt tartalmaz.

 

emlekerme.jpg

Kitüntetés

Dr. Ritter Andreát 2019-ben a Magyar Pszichológiai Társaság Emlékéremmel tüntette ki az LMBTQ szekció megalapításáért, 

vezetéséért, és a fiatal pszichológus generáció érdekében folytatott nevelő munkájáért.

 

tanulmany2.jpg

Tanulmány megjelenés

Dr. Ritter Andrea tanulmánya a társadalmi folyamatok pszichoanalitikus elemzéséről megjelent a New York-i pszichoanalitikus folyóirat, a Psychoanalytic Perspectives 2019. májusi számában. A tanulmány itt olvasható: https://doi.org/10.1080/1551806X.2019.1603462

 

tanulmany.jpg

Tanulmány közlése

Dr. Ritter Andrea 2019 őszén tanulmányt közölt az Amerikában megjelenő American Journal of Psychoanalysis elnevezésű rangos pszichoanalitikus folyóiratban. Az írás a a Holocaust után emigrált magyar zsidók identitás alakulásáról szól. A tanulmány teljes terjedelmében olvasható: ELOLVASOM

 

bottom of page