RÓLUNK

 

 

  Évek óta foglalkozunk a leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális, aszexuális, queer (LMBTQIA), vagyis a heteroszexualitástól eltérő szexuális orientációjú emberek pszichológiai vonatkozású kérdéseivel. Ebben a tekintetben mi a legújabb nemzetközi trendeket követjük, vagyis az eltérő szexuális orientációt nem tartjuk betegségnek, amelyet gyógyítani kell, inkább egy megértendő személyiségvonásnak, tulajdonságnak, amelynek megélése nagyban függ a társadalmi környezettől.

 

 A szakterület összes vonatkozását igyekszünk figyelembe venni. TERÁPIÁS SEGÍTSÉGET nyújtunk az érintetteknek, a hozzátartozóknak és a partnereknek. Terápiás módozataink a tanácsadástól egészen a családterápiáig, önismereti tréningig terjednek. Új lehetőség LMBT Tanácsadó Központunkban a hozzátartozói csoport bevezetése, ahol szülőknek, feleségeknek, vagy akár gyerekeknek is módjuk nyílik megbeszélni a hozzátartozójuk melegségével kapcsolatos gondolatokat, érzéseket. 

Magyarországon elsőként bevezetjük az érintett emberek számára az LMBT MEDIÁCIÓT. A peren kívüli megegyezés az LMBT emberek részére már évtizedek óta létezik Amerikában. Mivel a társadalom és a jog nem veszi figyelembe az érintettek különböző élethelyzetbeli változásait, pl. válását, öröklését, üzleti folyamatait, a közösségen belüli nézetletéréseket, az érintettek sok esetben elintézetlen, feldolgozatlan sérüléseket szenvednek el emiatt. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon is tere legyen a közösség tagjainak arra, hogy szakszerű, hatékony segítséget kapjanak ilyen esetekben is.

 

Évek óta TOVÁBBKÉPZÉSEKET, SZUPERVÍZIÓT tartunk a szakembereknek e témában.

KUTATÁSOKAT végzünk e témában, konferenciákon számolunk be eredményeinkről.

 

Kezdeményezésünkre 2013-ban megalakult a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciója, ahol immár szervezett keretek között képviseljük a pszichológia területén az LMBTQ emberekkel kapcsolatos progresszív trendeket.

A szekció azonnal tagja lett az American Psychological Assiciation LGBT International Networkjének (az Amerikai Pszichológiai Társaság Nemzetközi LMBT hálózatának).

 

Szivárványlak elnevezésű kezdeményezésünk a pszichológia területét csak közvetetten érinti. Arra szolgál, hogy az LMBTQ emberek a nekik tetsző, szép mikrokörnyezetben élhessenek.​

1/7

Cím

Budapest, XIII. kerület

 

 

+ 36 30 342 5568

 

  • facebook
  • w-googleplus

© LMBT(Q)

Tanácsadó Központ

Leszbikus - Meleg - Biszexuális - Transzszexuális - (Queer)

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now